ΕΝΩΣΗ ΣΜΥΡΝΑΙΩΝ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ
Αρχική
Χαιρετισμός Προέδρου
Ιστορικό
Κεντρικοί άξονες δράσης
Διοίκηση
Διακρίσεις
Εγκαταστάσεις
Πνευματικό Κέντρο
Μουσείο
Αναγνωστήριο
Μικρασιατική Στέγη
Δραστηριότητες
Δωρητές - Ευεργέτες
Νέα - Εκδηλώσεις
Π.Ο.Μ.Σ.
Χάρτης Μικράς Ασίας
Επικοινωνία
Συναφείς Συνδέσεις

Αναζήτηση
Γλώσσα:
 
Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα μας...

Η «Ένωση Σμυρναίων - Μικρασιατών Βορείου Ελλάδος» είναι πολιτιστικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1976 στη Θεσσαλονίκη από πρόσφυγες Μικρασιάτες πρώτης γενιάς με σκοπό, από τότε μέχρι σήμερα, την διάσωση και διάδοση της ιστορίας και του πολιτισμού των Αλησμόνητων Πατρίδων της Μικρασίας.

Στην Ιστοσελίδα μας θα έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε στους κόλπους της Ένωσης, να ενημερωθείτε για το ιστορικό σύστασης και δημιουργίας της, να πληροφορηθείτε το πλήθος των δραστηριοτήτων που ανάπτυξε και το εύρος των πρωτοβουλιών της.

Το Πνευματικό Κέντρο «Μικρασία», το Μουσείο του Μικρασιατικού Πολιτισμού - Αίθουσα «Μανόλης Ανδρόνικος», η Στέγη Μικρασιατικού Πολιτισμού, ο αγώνας για τη διαγραφή των προσφυγικών χρεών και την αποκατάσταση των μη αποκατασταθέντων προσφύγων, ο αγώνας για την κινητοποίηση και την συσπείρωση του Μικρασιατικού, όπου γης, ελληνισμού με πολλαπλή βοήθεια ως προς τη δημιουργία και το συντονισμό νέων τοπικών συλλόγων, η πρωτοβουλία για την από κοινού αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος με τους συλλογικούς φορείς των αδελφών Ποντίων, Ανατολικοθρακιωτών, Κωνσταντινουπολιτών, Ιμβρίων, Τενεδίων και Κυπρίων και πολύπλευρες άλλες εκδηλώσεις είναι ένα μέρος από όσα θέλουμε να πιστεύουμε ότι καταστούν το σωματείο μας ζωντανό κύτταρο του νεοελληνικού κορμού με πολυσχιδή δράση. Αμετακίνητος στόχος μας παραμένει η συνεχής προβολή και η ακαταπόνητη έρευνα του μικρασιατικού παρελθόντος μας στην προοπτική μιας δυναμικής ανατροφοδότησης του παρόντος και του μέλλοντος τόσο στην νεοελληνική όσο και στην ευρωπαϊκή και διεθνή διάσταση.

Στο πλαίσιο αυτής της προοπτικής εγκαινιάσαμε το 2004 την ιστοσελίδα της Ένωσης εν είδει θερμού προσκαλέσματος προς Μικρασιάτες και φίλους που επιθυμούν αμοιβαία παροχή ενημέρωσης και επικοινωνίας. Σας καλωσορίζουμε πλέον στην αναβαθμισμένη έκδοση της ιστοσελίδας μας με την ευχή να είναι η περιήγησή σας ευχάριστη και να αποτελέσει το έναυσμα για μια πιο στενή και αδελφική επαφή και στήριξη του έργου που επιτελούμε.
 
Πολιτιστικό Κέντρο "Μικρασία"
Μητροπολίτου Καλλίδου 108, Καλαμαριά
τηλ. επικοινωνίας: 2310.419.552
fax: 2310.403.639
email: info@mikrasia.gr

Σεπτέμβριος 2009 
Copyright © Mikrasia 2008
Designed & Developed by ONISIS Web Development